Най-вероятно още есента ще видим първите повишения на лихвите за новите

...
Най-вероятно още есента ще видим първите повишения на лихвите за новите
Коментари Харесай

Есента скачат лихвите по кредитите? Имайте винаги едни пари на разположение!

" Най-вероятно още есента ще забележим първите покачвания на лихвите за новите кредити - за клиентите, които занапред ще теглят. По изтеглените към този момент кредити това ще е малко по-дълъг развой, който евентуално ще стартира след към година-година и половина. "

Това изясни в изявление за БНР кредитният съветник Тихомир Тошев.

Първо би трябвало да видим банките по какъв начин ще предложат лихви по депозитите, посочи той.

Скокът на лихвите в другите страни е друг, в Съединени американски щати е един от най-сериозните скокове на лихвите по ипотеките – единствено за към година и половина от 3,5% към този момент са на 6,5%, в Румъния и Унгария лихвите по ипотеките също са към този момент над 6%, означи Тошев.

" Много евентуално е през следващата година да забележим стойности на лихвите по ипотечните заеми над 4%. Това ще е самостоятелна политика на всяка банка. "

Заради инфлацията и упования растеж на лихвите с част от депозитите към този момент се чистят част или цели кредити - хората, които имат спестявания, погасяват с тях, разяснява специалистът в предаването " Преди всички ".

Тихомир Тошев поучава постоянно " да има едни пари, които да са ни разположение ", а тези, които имат заеми, да разполагат със заделени три до шест месечни вноски.

" Защото ако се осъществен най-лошите прогнози за криза, някои към този момент  говорят за меланхолия, за дълго време сложен пазар, е добре да имаме вид, в случай че за някакъв интервал останем без приходи, да покриваме най-малко 3 до 6 месеца вноските си. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР